A kulcs nélküli „KeyLess” rendszerű, elektronikus RFID kulccsal ellátott járművek lopásvédelme

Mi a kulcs nélküli „KeyLess” rendszer?

A kulcs nélküli „KeyLess” rendszert először az Audi, BMW és Mercedes típusainál vezették be, mára azonban már az autógyártók többsége alkalmazza.

Az indítást megelőzően egy, az autóba beépített érzékelő jelet küld a kulcsnak, amikor legalább 1,5 méterre van az autótól. Amikor a rendszer megkapja a kulcs RFID chipjétől érkező válasz jelet, a jármű ajtó kilincsének meghúzásával az összes ajtó kinyílik, és az autó készen áll a motor beindítására.

A „KeyLess” rendszerű járműveket leggyakrabban az úgynevezett jeltovábbítás módszerével tudják ellopni.

Hogyan lehet biztosítani egy kulcs nélküli „KeyLess” rendszerrel ellátott jármű lopásvédelmét?

A a következő 4 lopásvédelmi megoldás mindegyike működhet, persze van ami kényelmesebb és tartósabb eredményt biztosít.

Fémdoboz / alumíniumfólia tároló:

tegye a kulcsot egy fémdobozba, vagy gondosan csavarja be a kulcsot alumíniumfóliával. A megoldás hatékony, de kevesen tudják elképzelni, hogy pl. reggel, mikor minden pillanat aranyat ér, a jármű indítása előtt minden alkalommal kicsomagolják a kulcsot az alufólia burkolatából, majd megállást követően ismét visszacsomagolják azt.

Tartsuk távol a kulcsot az ajtóktól és ablakoktól:

további védelmet jelenthet, ha az RFID chippel ellátott „KeyLess” kulcsot otthon vagy a munkahelyen az ajtótól és ablaktól távol helyezzük el. Ezzel sok esetben meg tudjuk akadályozni a jeltovábbítós módszer alkalmazhatóságát, mivel a kulcs válaszjele így valószínűleg nem jut ki az épületből, és így a tolvaj által el nem fogható. Ne feledkezzünk el a pótkulcs megfelelő tárolásáról sem, mivel annak a jelét ugyanúgy fel lehet használni a jármű ellopásához.

Különleges árnyékoló tok a kulcs tárolására:

A piacon különféle típusú tokok kaphatók, amelyek speciális, az RFID chip jelét árnyékoló anyagból készülnek, amelyek blokkolják az elektromágneses hullámokat, és megakadályozzák a kulccsal való kommunikációt.

Mechanikus Bear-Lock sebességváltó-zár nyújtotta védelem:

a Bear-Lock sebességváltó-zárak kiváló minőségű anyagokból készülnek, és hatékonyan álnak ellen a lopási kísérleteknek. A Bear-Lock váltózár a jármű padlólemezéhez van rögzítve oldhatatlan kötéssel. A Bear-Lock váltózárak jármű specifikusak, ezért a jármű gyári csavarozási pontjaira rögzíthetők, így sem korrózióval, sem garancia vesztéssel nem kell számolnunk. A Bear-Lock váltózárak használata rendkívül egyszerű:

A zár nyitása és zárása legfeljebb néhány másodpercet vesz igénybe. A váltózár beszereléséhez szükséges idő pedig általában 2-3 óra, a beszerelés pedig a helyszínen megvárható. Az váltózár beszerelésének költséggel együtt (jelenlegi akciónk keretében egy bluetooth-os OBD olvasót is ajándékba adunk minden általunk beszerelt járműhöz) már 49.800 Ft-os ártól indul!

A váltózárakkal kapcsolatos árakról és aktuális akciókról itt tájékozódhat!

Részletes ajánlatért kérjük, vegye fel a kapcsolatot egy hivatalos szerelőszolgálatunkkal.